Die Ost-West-Problematik in den europäischen Kulturen und Literaturen : ausgewählte Aspekte : kollektive Monographie = Problematika Východ - Západ v evropských kulturách a literaturách : vybrané aspekty : kolektivní monografie - Ulbrecht, Siegfried; Ulbrechtová, Helena (Praha : Slovanský ústav AV ČR ; Dresden : Neisse, 2009)
Sažetak na češkom, engleskom, francuskom i ruskom jeziku
Imensko kazalo.
Biobibliografski podaci: str. 783-793
Tekstovi na češkom, engleskom, njemačkom, ruskom i slovačkom jeziku.
Keywords: europska kultura i književnost; europska kultura i književnost - komparativne književne studije - istok i zapad; slavenska kultura - slavenska književnost - književni odnosi; književni odnosi - Kupka, František : Kandinsky, Wassily; književni odnosi - Puškin, Aleksandr Sergeevič : Goethe, Johann Wolfgang von; književni odnosi - Andrejev, Leonid Nikolajevič : Kafka, Franz; književni odnosi - ruski modernizam : francuski modernizam; književni odnosi - Rilke, Rainer Maria : slovački surealizam; književni odnosi - Kundera, Milan - nepodnošljiva lakoća postojanja; književnost slavenskih migranata; slovački mislioci - književna hermeneutika; ruska filozofija - Leont'jev, Konstantin Nikolajevič - Florenskij, Pavel Aleksandrovič - Berd'ajev, Nikolaj Alexandrovič