Predistoriska naselba Barutnica kaj Amzibegovo vo Makedonija : izveštaj za iskopuvanjeto vo 1960 - Korošec, Paola; Korošec, Josip (Prilep : Arheološko društvo na Makedonija, 1973)
Résumé
Ćir
Na poleđini nasl. str.: Le site préhistorique Barutnica dans le village Amzibegovo a Macedonien
Bibliografske bilješke uz tekst
Keywords: Makedonija -- arheološka nalazišta; arheološka iskopavanja; arheološki nalazi; prapovijesna naselja; neolitik