Ivan Vavpotič 1877-1943 - Komelj, Milček (Ljubljana : Narodna galerija, 1987)
Str. 50 - 54 :The painter Ivan Vavpotič
Uvod / Anica Cevc - Str.11- 45. Ivan Vavpotič, slikar življenjske harmonije /Milček Komelj - Str. 55 : pjesma Dragotina Kettea ; str. 58 : pjesma 'Vešče' Ivana N. Resmana - Str. 59 : O rožah in izžarevanju / Ivan Vavpotić. - Str. 62 : pjesma 'Ivanu Vavpotiču' Pavela Golie - Str. 63: Poglavja o slovenski umetnosti / Ivan Vavpotič- Str.79-101: Katalog djela - Izložbe i katalozi od 1900 -1942 - Str. 108-141 : Literatura o umjetniku / Lidija Tavčar - Oprema knjiga i ilustracije / L. Tavčar - Iz umjetnikove bibliografije / L. Tavčar - Vavpotičeva scenografija - Popis kratica
Bibliografske bilješke [uz tekst Milčeka Komelja] : str.46 - 49 -
Keywords: Vavpotič Ivan; Slovenija; moderna umjetnost