Sopoćani - Đurić, Vojislav; Tasić, Dušan; Živković, Branislav (Beograd : Srpska knjižena zadruga ; Izdavačko preduzeće Prosveta, 1963)
Résumé na eng. : str. 111-120
Bibliografske bilješke - Kazalo reprodukcija - Kazalo tabli u boji
Opisi reprodukcija na srp. i eng. jeziku
Keywords: Sopoćani, slikarstvo; bizantska umjetnost; srednji vijek, umjetnost; zidno slikarstvo; ikonografski program; Srbija