The cape : and other stories from the Japanese Ghetto - Nakagami, Kenji; Zimmerman, Eve (Berkeley, Calif. : Stone Bridge Press, 2008)
Zbirka pripovjedaka o japanskim burakuminima, bivšim robovima za koje se smatra da su nečiste krvi.
The cape -- House on fire -- Red hair.
Pripovjetke su izvorno objavljene u Japanu pod naslovima: Misaki (1975), Kataku (1975), and Akagami (1978)"--Nasl. str. verso.
Bibliografija.
Engleski prijevod s japanskoga.
Keywords: japanska književnost - proza -- pripovjetke -- burakumini