Priručnik o provedbi Protokola o postupanju u slučajevima obiteljskog nasilja - Odeljan, Renata; Matijević, Anita; Žic Grgat, Blanka; Žigante Živković, Branka; Ivanišević Inđić, Ana; Čačić, Lidija; Desnica, Ilija; Čolović Rodik, Željka; Rukavina, Irena; Gojković, Tamara; Profaca, Bruna; Barić-Bartolić, Željka; et al. (Zagreb : Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj : Društvo za psihološku pomoć, 2010)
U knjizi su prikazana iskustva dobre prakse postupanja pojedinih sustava koji dolaze u kontakt sa žrtvama i počiniteljima nasilja u obitelji (policija, socijalna skrb, prekršajni i općinski sud, državno odvjetništvo, škola, zdravstvo, organizacije civilnog društva koje skrbe o žrtvama i počiniteljima obiteljskog nasilja), te su navedene preporuka kako se može unaprijediti međusektorska suradnja u ovom području.
Zastupljeni autori: Renata Odeljan, Anita Matijević, Blanka Žic Grgat, Branka Žigante Živković, Ana Ivanišević Inđić, Lidija Čačić, Ilija Desnica, Željka Čolović-Rodik, Irena Rukavina, Tamara Gojković, Bruna Profaca, Željka Barić, Adrijana Bedrica, Sanja Turčinović, Dragan Jusupović, Marina Ajduković, Antonija Žižak
Bibliografija: str. 219-223.
Projekt MZOS
Keywords: priručnik; nasilje u obitelji -- prevencija i kontrola; Protokol o postupanju u slučajevima obiteljskog nasilja