Pravci u teatrologiji : kolegij dr. sc. Borisa Senkera, PDS književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture, akad. god. 2009/2010 : čitanka - Senker, Boris; Aston, Elaine; Pavis, Patrice; Elam, Keir; Fortier, Mark; Carlson, Marvin (2010)
U kolegiju ćemo se upoznati s glavnim pravcima u teatrologiji tijekom proteklih 25 godina. Svaka sesija bit će tematski zaokružena i posvećena jednom od tih pravaca, a sastojat će se od kraćega povijesnoga i teorijskog prikaza odabranoga pravca te, nakon toga, analize relevantnih teatroloških vrela (dramskih i drugih tekstova, filimskih, video ili audio zapisa i sl. s pomoću relevantnoga teorijskog u metodološkog 'instrumentarija'. Tematske cjeline: 1. Semiologija/semiotika dramskog teksta i kazališne predstave; 2. Sociologija i novi historizam; 3. Kazalište i antropologija; 4. Feministička kritika, rodni studiji i teatrologija; 5. Interkulturalizam i postkolonijalizam u kazališnoj teoriji i praksi.