Zemunik : srednjovjekovni zadarski kaštel i turska kasaba - Jakšić, Nikola (Scintillae Stephano Gunjaca dicatae ;, 1997)
Str.93 - 94: Summary: Zemunik, A Mediaeval Castle and Later Turkish Tower near Zadar