Intermedijalnost u kazalištu : kolegij dr. sc. Darka Lukića, PDS književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture, akad. god. 2009/2010 : čitanka - Lukić, Darko; Bolter, J. D.; Grusin, R.; Dixon, Steve; Hanson, Ralph E.; Horrocks, Christopher; Manovich, Lev (2010)
Kolegij razmatra pojam intermedijalnosti u kazalištu, položaj kazališta kao medija, i njegova odnosa s drugim medijima, uzajamne ovisnosti kazališta i drugih medija te različite promjene koje je kazalište proizvelo u medijima i koje su mediji izvršili na kazalište – formalne, strukturalne, idejne, koncepcijske i estetske. U tom međuodnosu razmatra se položaj kazališta kao medija u svijetu raznovrsne i sve složenije medijske komunikacije. Polemički se razmatra položaj takozvanih „konkurentskih medija“ u odnosu na kazalište, pitanje opstanka i budućnosti kazališta u svjetlu razvitka novih medija, s motrišta da je odnos interaktivan, kao sustav uzajamnog djelovanja, i da je svagda riječ o preoblikovanjima, evolutivnim procesima i promjenama, prije negoli o dokidanju i zamjeni „starih“ medija „novima“.