Burg - Vorburg - Suburbium : zur Problematik der Nebenareale frühmittelalterlicher Zentren - Bohačova, Ivana; Polaček, Lumir (Brno : Archäologisches Institut der Akad. der Wissenschaften der Tschechischen Republik, 2008)
Sažeci na više jezika.
Tekstovi na njem. i engl. jeziku.
Bibliografija iza svakog priloga.
Bilješke uz tekst.
Keywords: rani srednji vijek; Češka -- arheološka nalazišta; srednjovjekovni gradovi -- predgrađa; naselja; utvrde; rekonstrukcija; izvori