Zidno slikarstvo u Istri od 11. do 13. stoljeća : revalorizacija lokalne umjetničke baštine : doktorska disertacija - Maraković, Nikolina (Zagreb : Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet, 2009)
Sažetak = Summary: str.366 - 368
Katalog: str 370 - 404. - Popis ilustracija u katalogu : str. 405 - 412
Bibliografija: str. 334-365 - Popis ključnih riječi - Životopis
Keywords: Istra; slikarstvo; zidno slikarstvo; srednji vijek, romanika (rana/kasna)