Dramski lik : kolegij dr. sc. Borisa Senkera, Odsjek za komparativnu književnost, akad. god. 2006/07 : čitanka - Senker, Boris; Euripides; Beckett, Samuel; Racine, Jean; Ibsen, Henrik; Plautus, Titus Maccius; Machiedo, Višnja; Pavlović, Cvijeta; Čale, Frano; Pirandello, Luigi; Fuchs, Elinor; Koltes, Bernard-Marie; et al. (2006)
Sadržaj kolegija: Pristup dramskom liku u antičkim, renesansnim i klasicističkim poetikama. Razlikovanje tragičnih i komičnih likova. Povijesni sustavi dramskih tipova. Primjerni dramski likovi iz tragedija i komedija iz antike, renesanse i klasicizma. Individualizacija dramskoga lika u dramskoj književnosti XVIII. i XIX. stoljeća. Pojmovi junaka i karaktera. Primjerni dramski likovi iz realističke i modernističke književnosti. Problematizacija identiteta i individualizma u dramskoj književnosti i kazalištu avangarde i postmodernizma. Pristup dramskom liku u suvremenoj teoriji. Lik kao nositelj dramaturške funkcije. Primjeri iz suvremene dramske književnosti.