Foucault. Deleuze. Proust : (tehnike čitanja subjekta) : kolegij dr. sc. Nenada Ivića, PDS književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture, akad. god. 2008/09 : čitanka - Deleuze, Gilles (2009)
Seminar predlaže analizu nastanka modernog subjekta kroz hibridno čitanje Descartesa i La Rochefoucaulda. Sumarno prati njegove transformacije do postmoderniteta te problematizira konstituciju subjekta kod Foucaulta i Deleuzea na primjeru SG, M.Prousta (assujetissement/machine désirante). Literatura: Descartes: Discours de la methode La Rochefoucauld: Maximes et reflexions diverses/ Maksime M.Proust, Sodoma i Gomora G. Deleuze Proust et les signes/ Proust and the signs M.Foucault; Što je autor/Qu'est ce qu'un auteur; Histoire de la sexualite I/ Povijest seksualnosti; Dodatno: M. Foucault:Hermeneutique de soi J-L.Nancy: L' «il n'y a pas de l'acte sexuel»