Analiza dramskog teksta : kolegij dr. sc Borisa Senkera, Odsjek za komparativnu književnost, akad. god. 2007/08 : čitanka - Senker, Boris; Koltes, Bernard-Koltes; Solar, Milivoj; Norman, Marsha; Sophocles; Miller, Arthur; Batušić, Nikola; Carlson, Marvin; Beker, Miroslav; Pavis, Patrice (2007)
Sadržaj kolegija: Na početku kolegija govorit ćemo o posebnosti dramskoga teksta i njegovu razlikovanju od narativnih tekstova. Nakon toga bit će riječi o glavnom i pomoćnom tekstu, odnosu pisanog teksta i teksta predstave, povezanosti dramske radnje i likova u situaciji, kategorijama prostora i vremena te dramskim vrstama. Analize će se provoditi na primjernim dramskim tekstovima iz europske književnosti.