Književna razdoblja : antika i srednji vijek : kolegij dr.sc. Andree Zlatar, Odsjek za komparativnu književnost, akad. god. 2007/08 : čitanka - Biti, Vladimir (2007)
Sadržaj kolegija: Uvodni dio kolegija posvećen je pitanjima periodizacije starijih razdoblja europske književnosti, antike isrednjovjekovlja. Kolegij tematizira odnos narodne i umjetničke književnosti, status autora, socijalne funkcije literature, te poetička i retorička načela razdoblja. Daje se pregled dominantnih antičkih i srednjovjekovnih književnih vrsta, s naglaskom na pitanja tradiranja antičkih žanrova i stvaranje autohtonih srednjovjekovnih vrsta. Uz ep, tragediju, komediju, roman i liriku i mali narativni oblici, poput egzempla, parabole, bajke, basne, šale.