Derrida i dekonstrukcija : kolegij dr.sc. Deana Dude, Odsjek za komparativnu književnost, akad. god. 2007/08 : čitanka - Duda, Dean; Derrida, Jacques; Lewis, Thomas E.; Ulmer, Gregory; Man, Paul de; Rorty, Richard; Chauviré, Christiane; Fontaine, Olivier; Gasché, Rodolphe (2008)
Kolegij obuhvaća pregled osnovnih filozofskih ideja Jacquesa Deridaa i njihov utjecaj na suvremenu književnu teoriju. Obradit će se misaoni kontekst, utjecaji i geneza dekonstrukcije zapadnjačke metafizike, odnosno problemi znaka, teksta i značenja, logocentrizam, odnos semiologije i gramatologije, tradicija fenomenologije, hermeneutike i strukturalizma, polemika s predstavnicima filozofije govornog čina i predstaviti neki utjecaji, među kojima se izdvajaju oni što su ih Derridaove ideje ostvarile u tzv. školi kritičara sa Sveučilišta Yale. Uz to će se čitati i analizirati neki Derridaovi tekstovi o književnosti, odnosno njegova čitanja književnih tekstova.