Geneza, reprodukcija, tekst : kolegij dr. sc. Nataše Govedić, PDS književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture, akad. god. 2008/09 : čitanka - Butler, Judith (2009)
Kolegij je zamišljen kao projektni rad sa studenticama i studentima zainteresiranima za istraživanje različitih kulturalnih, političkih, koliko i osobnih blokada koje nas spriječavaju da se posvetimo javnom angažmanu, bilo da je riječ o javnoj sceni pisanja, prizorištu građanskih inicijativa i akcija, koncipiranju i provedbi znanstvenog istraživanja ili ostvarenju samostalnog ili zajedničkog umjetničkog izričaja. Temeljni teorijski sugovornici oko “težine geneze” bit će George Steiner, Hélène Cixous, Edward Said, Luce Irigaray, Simone Weil, Theodor Adorno, Judith Butler, Michel Foucault, David Bohm. Jedno od pitanja kojim ćemo se konstantno baviti ticat će se različitih određenja, teorija i „discipliniranja“ kreativnosti, s posebnom pozornošću na procese pisanja i nastanak teksta.