Daroviti učenici : teorijski pristup i primjena u školi - Vizek Vidović, Vlasta (Udžbenici Sveučilišta u Zagrebu = Manualia Universitatis studiorum Zagrabiensis, 2008)
Knjiga sadrži poglavlja o teorijskim pristupima darovitosti, osobinama darovite djece, obrazovanju darovitih učenika, psihološkom savjetovanju u području darovitosti te stanju, problemima i potrebama u području skrbi o darovitim učenicima u hrvatskom školskom sustavu. U posljednjem dijelu knjige predložen je niz radionica za unapređenje identifikacije i rada s darovitim učenicima.