Slovenija in sosednje dežele med antiko in karolinško dobo : začetki slovenske etnogeneze = Slowenien und die Nachbarländer zwischen Antike und karolingischer Epoche : Anfänge der slowenischen Ethnogenese I. Dopolnilni zvezek = Ergänzungsband - Kahl, Hans-Dietrich (Ljubljana : Narodni muzej Slovenije : Slovenska akademija znanosti in umetnosti, 2002)
Povzetek
Sadržaj: Der Staat der Karantanen : Fakten, Thesen und Fragen zu einer frühen slawischen Machtbildung im Ostalpenraum (7.-9. Jh.) = Država Karantancev : dejstva, teze in vprašanja o zgodnji slovanski državni tvorbi v vzhodnoalpskem prostoru (5.-9- stol.) / Hans-Dietrich Kahl
Tekst na njem., predgovor na slovenskom jeziku
Bibliografija: str. 497-512 i uz tekst
Kazala
Keywords: rani srednji vijek; etnogeneza Slavena; Slaveni; Langobardi; Karantanija; Karantanska država; knez; knežev kamen; svetišta; Slovenija - povijest