U progu nowej epoki : gospodarka i społeczeństwo wczesnego okresu epoki brazu w Europie Środkowej - Kadrow, Slawomir (Krakow : Instytut archeologii i etnologii Polskiej akademii nauk, Oddzial w Krakowie, 2001)
Summary
Bibliografija: str. 271-313
Keywords: brončano doba; prapovijesne kulture; razvoj društva; gospodarstvo