U progu nowej epoki : gospodarka i społeczeństwo wczesnego okresu epoki brazu w Europie Środkowej - Kadrow, Slawomir (Instytut archeologii i etnologii Polskiej akademii nauk, Oddzial w Krakowie, 2001)
Summary