Isar - Marvinci i Povardarjeto vo antičko vreme - Sokolovska, Viktorija (Skopje : Muzej na Makedonija, 1986)
Summary
Bibliografija. str. 177-180
Kazalo
Keywords: Makedonija; antička arhitektura; antičke nekropole; Povardarje; Vardarska dolina; Stobi; Peonci; numizmatika; keramika