Putevi i komunikacije u praistoriji, Peć, 1978 : [referati održani na simpozijumu praistorijske i antičke sekcije Saveza arh. društava Jugoslavije] - Gavela, Branko; Petrić, Nikša; Zotović, Mihailo; Babić, Ivo; Bitrakova-Grozdanova, Vera (Beograd : Priština : Savez arheoloških društava Jugoslavije ; Muzej Kosova, 1980)
Sažeci na engleskom, njemačkom ili francuskom jeziku
Bibliografske bilješke uz svaki tekst
Keywords: prapovijest; prapovijesni putevi; keltske migracije; rijeka Drina; gradine; gomile; Trogir; Ohrid; Pounje