Putevi i komunikacije u antici, Peć, 1978 : [referati održani na Simpozijumu praistorijske i antičke sekcije Saveza arheoloških društava Jugoslavije] - Lisičar, Petar; Zaninović, Marin; Ilakovac, Boris; Šonje, Ante (Beograd : Priština : Savez arheoloških društava Jugoslavije ; Muzej Kosova, 1980)
Sažeci na engleskom, njemačkom ili francuskom jeziku
Bibliografske bilješke uz svaki tekst
Keywords: antički putevi; antičke komunikacije; rimski itinerari; rimske ceste; miljokazi; Tabula Peutingeriana; Risinium; Poreština