Rimska književnost i latinski jezik - Šrepel, Milivoj (Zagreb : Naklada Matice hrvatske, 1898)
Iz predgovora: Želeći podati hrvatskim čitateljima malu popularnu knjigu o povijesti književnosti rimske riješio sam se, da iz bogate svjetske književnosti odaberem dva priznata djelca, na ime knjigu T. Birta o povijesti rimske književnosti (u Marburgu 1894.) i raspravu O. Weisea o karakteristici latinskoga jezika (u Lipskom 1891), te da ih priredim za hrvatske prilike.
Bibliografske bilješke uz tekst
Kazalo
Keywords: rimska književnost; latinski jezik