Naši ljudi i krajevi : portraiti i pejsaži - Matoš, Antun Gustav (Sokolova bilioteka ;, 1910)
Portreti (o Domjaniću, Kranjčeviću) i putopisi (oko Lobora, Oko Rijeke, Lijepa naša domovina) iz pera majstora književnosti A. G. Matoša.