Devijacije i promašaji : etnografija domaćeg socijalizma - Čale Feldman, Lada; Prica, Ines; Senjković, Reana; Slapšak, Svetlana; Duda, Dean; Žanić, Ivo; Jambrešić Kirin, Renata; Brkljačić, Marija; Erdei, Ildiko; Mathiesen Hjemdahl, Kirst; Škrbić Alempijević, Nevena (Zagreb : Institut za etnologiju i folkloristiku, 2006)
Zbornik obuhvaća priloge u širokom rasponu od disciplinarno-teorijskih, metodoloških i epistemoloških promišljanja o problematici etnografskog i kulturno-antropološkog pristupa socijalizmu do studija koje se bave deskripcijom, interpretacijom i simptomalnom analizom fenomena u pojedinim tipičnim sektorima "socijalističke stvarnosti".
Hjemdahl, Kristi Mathiesen i Škrbić Alempijević, Nevena
Bibliografija uz svaki rad
Keywords: postkomunizam - Jugoslavija - sociološko gledište; Jugoslavija - politička zbivanja - 1990.-2005.; socijalistička kultura - Jugoslavija; kulturalni studiji; Bijela knjiga; Jugoslavija - raspad - krilatica Podvučeno žutim; Dan mladosti - Kumrovec - 90-e god. 20. st; Tito, Josip Broz; socijalizam - Jugoslavija - odrastanje; pioniri; potrošačko društvo; disidenti - Srbija - 90-e god. 20. st; etnologija; postsocijalizam; socijalizam