Kompas : priručnik o odgoju i obrazovanju mladih za ljudska prava - Brander, Patricia (Europski dom, 2004)
Priručnik o odgoju i obrazovanju mladih za ljudska prava nastao u okviru Programa odgoja i obrazovanja mladih za ljudska prava pri Upravi za mlade i sport Vijeća Europe. Sastoji se od pet poglavlja, u kojima je izložen koncept odgoja i obrazovanja za ljudska prava, tome slijedi četrdeset i devet različitih aktivnosti koje pokrivaju razne teme i vrste prava, te ideje i upute za aktivnije promicanje ljudskih prava. Nadalje, slijedi poglavlje s temeljnim informacijama o ljudskim pravima te međunarodnim standardima i dokumentima, a u posljednjem se poglavlju pojedine skupine ili teme razmatraju kroz prizmu ljudskih prava. Na kraju su, u Dodacima, objavljene ključne deklaracije, povelje i drugi međunarodni dokumenti o zaštiti ljudskih prava.