Evolucija : klasici i suvremene spoznaje - Ridley, Mark (Biblioteka, 2004)
Možemo li pratiti postanak života od njegovih početaka? Koliko je važna teorija prirodne selekcije? Zašto smo počeli govoriti? Postoji li evolucijski argument za postojanje Boga? Ovaj uzbudljiv i jedinstven zbornik donosi najteža pitanja i najbolje odgovore u raspravi o evoluciji. Uz ostale, knjiga sadrži tekstove o ulozi mutacija, genskoj selekciji, zagonetki spola i mjerenju vremena pomoću evolucijskog sata iz pera najvećih autora kao što su Darwin, Fisher, Haldane, Dawkins, Gould i Medawar. Zbornik nudi izvanredno uspješnu kombinaciju klasičnih tekstova s novim spoznajama, koja će privući i istraživače i širu publiku.