Local inhabitants' opinion about the Triglav National Park management - Zurc, Jana (Array, 2009)
Triglavski nacionalni park je jedini nacionalni park u Sloveniji. Zakon o Triglavskom nacionalnom parku proglašen je 1981. godine. Članak predstavlja mišljenje lokalnog stanovništva o upravi parka, njihovo poznavanje zadataka i aktivnosti uprave parka i mišljenje o djelovanju uprave parka ubuduće. Rezultati pokazuju da je 20% intervjuiranih stanovnika nezadovoljno s radom uprave parka. S upravom parka je vrlo zadovoljno 9% i zadovoljno 26,5% intervjuiranih stanovnika. Upravu parka je kontaktiralo 76,1% intervjuiranih stanovnika koji žive u parku i 44,2% onih koji žive izvan parka, što pokazuje da mjesto stanovanja utječe na kontakte s upravom parka