Les adjectifs et le concept de norme d'evaluation : etude et proposition de classification de quelques adverbiaux marqueurs de l'adjectif - Rouanne, Laurence (Array, 2009)
Rad je smješten unutar načelno semantičkog i pragmatičkog okvira. Pridjevi su, općenito, pojmovi u jeziku koji odražavaju subjektivitet govornika. Takav subjektivitet postaje prosjekom zbog sustavnosti izvora, referentne točke – evaluacijske norme – koja je dijelom vezana na ideju koju govornik ima o primjenjivosti odre|ene osobine. Uzmemo li ovo u obzir, ustvari vjerujemo da se pridavanje neke osobine objektu može modificirati na dva načina: u okvirima intenziteta ili prikladnosti s jedne strane te unutarnje i vanjske modifikacije s druge. Predlažemo klasifikaciju sustava modificirajućih pridjeva na temelju navedenog razlikovanja