Rezultativni sekundarni predikat u hrvatskome - Marković, Ivan, lingvist (Array, 2009)
Hrvatski sekundarni predikat ili predikatni proširak značenjski nije dostatno opisan, pa nije uočeno njegovo moguće rezultativno značenje. U radu je opisana sposobnost hrvatskoga pridjeva u instrumentalu i imenice u instrumentalu u konstrukciji s prefigiranim prijelaznim glagolom da služe kao rezultativni sekundarni predikat. Iznose se neki od razloga zbog kojih se rezultativno značenje hrvatskoga sekundarnog predikata rijetko ostvaruje. Služba imenice u opisanoj konstrukciji odudara od univerzalije prema kojoj je pridjev jedina leksička kategorija koja može biti rezultativni sekundarni predikat, a glagol i imenica ne mogu