What is really the function of the verbal particle in Hungarian - Bene, Annamaria (Array, 2009)
U radu se razmatra najnovija analiza glagolskih prefikasa u mađarskome, prema kojoj je glagolski prefiks sekundarni predikat koji pripada izravnom unutarnjem argumentu. Ispitivanjem glagolskog prefiksa s obzirom na mađarsku sekundarnu rezultativnu predikaciju pokazat ćemo da treba preispitati funkciju koju je navedena analiza pripisala ovomu morfemu. Nadalje, također ćemo pokazati da rezultativna fraza nije frazni pandan glagolskog prefiksa. Glagolski prefiks ne može se smatrati sekundarnim predikatom jer ne zadovoljava uvjete za sekundarni predikat: konstrukcije s glagolskim prefiksima ne mogu se pretvoriti u predikacije P1 i P2. Međutim, jasno je da glagolski prefiks u mađarskome označava tek krajnju točku događaja izraženog glagolom te ga treba smatrati samo označiteljem krajnje točke glagolske radnje. Analiza rezultativnih fraza dovodi do zaključka da je taj tip fraze istovremeno i sekundarni predikat i označitelj krajnje točke glagolske radnje. Točnije, svaka konstrukcija s rezultativnom frazom može se izraziti i na gore navedeni način: predikacija P1 uvijek izražava događaj kako ga opisuje glagol, dok predikacija P2 formulira novo stanje izravnog unutarnjeg argumenta ili pseudoobjekta