Rječotvorni modeli u hrvatskom jeziku - Tafra, Branka (Array, 2009)
U hrvatskoj se gramatici razlikuju tri tvorbena načina: izvođenje, slaganje i srašćivanje. Rubno se navodi još nekoliko tvorbenih načina. U ovom se radu polazi od glavnoga pitanja: Kako nastaje riječ? Stoga će se istražiti svi mogući putovi nastanka riječi. Iz toga je jasno da je dosadašnji pojam tvorba riječi u ovom pristupu preuzak i da će se nastanku riječi pristupiti mnogo šire. Da ne bude terminološke zabune, jezikoslovnu ćemo disciplinu koja se bavi nastankom riječi nazivati rječotvorje