Deagentivnost sintaktičkih konstrukcija u hrvatskome jeziku - Saavedra, Dimka (Array, 2009)
U radu se predlaže da se na nov način sagleda pitanje pasivnih i pasivno–bezličnih konstrukcija, koje se često dovodi u diskusiju – naime: kao dio šire funkcionalno–semantičke kategorije deagentivnosti. Ova kategorija reprezentira se kao polje sa svojom jezgrom i periferijom koje uključuje sve sintaktičke konstrukcije u kojima je agens sa semantičke razine dijateze rečenice uklonjen s njezine sintaktičke razine