Program koordiniranog liječenja (Case management) u rehabilitaciji osoba s psihotičnim poremećajem - Štrkalj-Ivezić, Slađana (Array, 2009)
Prikazan je utjecaj psihosocijalnih postupaka na kvalitetu života i samopoštovanje osoba oboljelih od psihotičnih poremećaja koji uključuju shizofreniju i shizoafektivnu psihozu liječenih u sustavu koordiniranog liječenja (case management) u prvom hrvatskom Centru za rehabilitaciju u zajednici Psihijatrijske bolnice Vrapče. Korištena je Mančesterska kratka analiza kvalitete života (MANSA) i Rosenbergova ljestvica samopoštovanja, prije i poslije provedenog programa rehabilitacije. Rezultati ovog istraživanja pokazuju napredak u kvaliteti života i samopoštovanju i ukazuju na učinkovitost koordiniranog liječenja oboljelih od psihotičnih poremećaja