Stavovi studenata prema traženju psihološke pomoći - Jakovčić, Ines (Array, 2009)
Premda se traženje stručne pomoći smatra korisnim načinom suočavanja s osobnim problemima i teškoćama, ona se još uvijek nedovoljno koristi. Brojni razlozi navode ili priječe pojedinca u traženju adekvatne psihološke pomoći, čak i kada mu je dostupna. Stavovi prema traženju pomoći pokazuju se najboljim pokazateljem namjere osobe da je zaista i potraži. Primarni cilj ovoga rada bio je ispitati stavove studenata prema traženju stručne psihološke pomoći s obzirom na spol i količinu problema s kojima su se suočavali tijekom studija. Prilagođeni Upitnik stavova prema traženju stručne psihološke pomoći i Ljestvicu studentskih problema ispunila su 572 studenta Sveučilišta u Rijeci. Djevojke pokazuju pozitivniji stav prema samootvaranju i veću spremnost za traženje pomoći od mladića te veću toleranciju na stigmu kojoj bi mogle biti izložene zbog traženja pomoći. Za razliku od mladića, djevojke su spremnije potražiti pomoć ako su doživjele veći broj problema. Poznavanje stavova studenata može pomoći u planiranju strategija kojima se može povećati traženje psihološke pomoći pojedinaca koji je trebaju