Prilog životopisu barskoga nadbiskupa Matije Štukanovića (1722.-1743.) - Čoralić, Lovorka (Array, 2009)
U uvodnom dijelu rada sažeto se ukazuje na crkvene, ali i opće prilike na području Barske nadbiskupije početkom XVIII. stoljeća, u doba kada se to područje već više od jednog stoljeća nalazilo u sastavu osmanlijskih stečevina. Na osnovi postojećih saznanja iz historiografije prikazani su zaslužniji odvjetci peraškog roda Štukanović, kao i životni put i djelovanje središnjeg protagonista ovoga priloga – Matije Jurja Štukanovića, barskoga nadbiskupa od 1722. do 1743. godine. U završnom dijelu rada raščlanjuje se oporučni spis nadbiskupa Štukanovića te u prilogu objavljuje prijepis oporuke