Ređenja u Zadru početkom 16. stoljeća - Runje, Petar (Array, 2009)
Na temelju arhivskih spisa autor navodi brojna ređenja u zadarskoj nadbiskupiji početkom 16. stoljeća. Zadarske koludrice (opatice) benediktinke i klarise imale su pravo imenovati svećenike na pojedine beneficije, kao što su kapele, crkve i oltari. Ninski biskup Juraj Divnić dugi niz godina redio je više stotina klerika kako za svoju ninsku biskupiju tako i za druge, kao i za redovničke zajednice. Svaki ređenik trebao je imati dozvolu za ređenje i titul na koji se redio