Stanovništvo Komina u 18. i prvoj polovici 19. stoljeća - Šunjić, Maja (Array, 2009)
U radu se analiziraju povijesna i povijesno-demografska obilježja stanovništva Komina u 18. i prvoj polovici 19. stoljeća na temelju stanja duša i matice rođenih. Usporedno s antroponimijskom analizom nastoji se dati odgovor na vrijeme nastanka samog mjesta. Analiza dostupnih izvora i literature govori u prilog već iznesene teze o mletačkom napuštanju Čitluka 1715. godine, iako treba istaknuti da svi stanovnici ne dolaze isključivo s toga područja. U radu se također donosi analiza strukture kućanstava i u kraćim crtama prikazuje običaj krsne slave