Andrija Mladinić i Mihovil Anđelo Filiberi – časnici postrojbe Croati a Cavallo : (iz društvene i vojne povijesti Dalmacije u XVIII. stoljeću) - Čoralić, Lovorka (Array, 2009)
U uvodnome dijelu rada iznose se opći podaci o hrvatskim postrojbama i časnicima u mletačkoj vojnoj službi tijekom ranoga novog vijeka pri čemu je težište istraživanja upravljeno na elitnu konjaničku jedinicu (Croati a Cavallo). Na osnovi gradiva iz Državnoga arhiva u Zadru (fondovi: Spisi zadarskih bilježnika, Spisi generalnih providura), Državnoga arhiva u Mlecima (fond: Inquisitori sopra l’amministrazione dei pubblici ruoli: Cavalleria Croati) te Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu (Matične knjige umrlih župe Sv. Stošije u Zadru) raščlanjuju se podaci iz životopisa poručnika Andrije Mladinića i kapetana hrvatske konjaničke postrojbe Mihovila Anđela Filiberija. Težište istraživanja upravljeno je na njihove oporučne spise i inventar imovine pohranjene u Državnome arhivu u Zadru