U kriposti suetoga posluxa : povijest barske patricijske familije Samuelis - Marković, Savo, pravnik (Array, 2009)
Među najstarije i najznačajnije barske patricijske familije ubraja se porodica Samuelis. Stoljećima je bila prisutna u društvenom i crkvenom životu Bara, poslovnim odnosima bila povezana s Kotorom, Dubrovnikom i Venecijom, a porodičnim vezama s kotorskim Bolicama i Sithijima i šibenskim Bukulinima. Na osnovu podataka iz Istorijskog arhiva u Kotoru i Državnog arhiva u Veneciji, kao i saznanja istoriografije, u ovom se radu prate njeni pripadnici tokom nekoliko stoljeća njihovih pominjanja