Tragom jedne Brunellijeve priče - Dokoza, Serđo (Array, 2009)
Rad analizira jednu epizodu iz sinteze povijesti Zadra u srednjemu vijeku autora V. Brunellija s početka XV. stoljeća. Da bi dokazao da je u Zadru i prije 1409. godine postojala jaka promletačka struja koja je već tada pokušavala ovaj grad predati Veneciji, autor vrlo vješto - kombinirajući postojeće podatke i falsificirajući bilješke - uspijeva stvoriti uvjerljivu sliku. Stoga je ovaj rad preko prosopografije pojedinih čimbenika koji se spominju u Brunellijevoj priči postupno razotkrio zakučice kojima se autor poslužio i dokazao lažnost njegove tvrdnje