U okrilju Privedre – Mletačka Republika i hrvatski Jadran - Čoralić, Lovorka (Array, 2009)
U radu se raščlambom temeljnih sastavnica koje se odnose na povijest hrvatskomletačkih veza i prožimanja nastoji ukazati na ključna događanja i značenje mletačke uprave nad pretežitim dijelom istočnojadranske obale, ali i na važnost koju su tijekom više stoljeća zajedničkoga opstojanja u istoj državi hrvatski krajevi imali za povijest Serenissime