Vjerske knjige među svećenicima Senjsko-modruške biskupije polovicom 18. stoljeća : Ad maiorem Dei gloriam --- I. dio - Rupnik-Matasović, Maja (Array, 2009)
Rad obrađuje pitanja suvremenosti i internacionalnosti knjiga koje je svojim župnicima preporučivao senjsko-modruški biskup Juraj Vuk Čolić za podizanje razine njihova obrazovanja. Usprkos siromaštvu i nepristupačnosti župa ti podatci pokazuju zanimljivo visok stupanj naobrazbe i brige za duhovno uzdizanje svećenika da bi oni bili sposobniji za katehezu naroda. Ta je pojava u skladu s promjenama koje su se odvijale po čitavoj Europi kao posljedica zahtjeva Tridentskoga koncila za obrazovanjem i svećenika i naroda radi utvrđivanja vjere, iskorjenjivanja praznovjerja itd.