Hrvatski iseljenici i mletačka Scuola grande S. Marco - Čoralić, Lovorka (Array, 2009)
U radu se, na osnovi izvorne građe iz Državnog arhiva u Mlecima (oporučni spisi, knjiga godišnjih troškova bratovštine S. Marco), govori o različitim oblicima povezanosti i komunikacije hrvatskih iseljenika u Mlecima s bratovštinom S. Marco, u prošlim stoljećima jednom od najpoznatijih i najuglednijih bratimskih udruga u gradu na lagunama. U završnom dijelu rada sadržan je i osvrt na hrvatske likovne umjetnike i njihov prinos uređenju sjedišta bratovštine S. Marco (Ivan Duknović, prijelaz iz XV. u XVI. stoljeće)