Veliki napori, slabi rezultati : Kronologija događanja u vezi s realizacijom ideje o osnivanju Vijeća za medije u Hrvatskoj - Vilović, Gordana (Array, 2009)
Ideja o osnivanju Vijeća za medije u Hrvatskoj datira od 2004. godine kad su započeli ozbiljni razgovori o potrebi osnivanja Hrvatskog vijeća za medije kao tripartitnog regulacijskog tijela, koji bi u velikoj mjeri pomogao sređivanju razine etičnosti u svim medijima. Tekst daje kronološki prikaz intenzivnih aktivnosti koje su poduzimane od 2004. do 2008. godine. Aktivnosti koje je najvećim dijelom financirala njemačka fondacija Konrad Adenauer u suradnji s Međunarodnim centrom za obrazovanje novinara Hrvatske u okviru Hrvatskog novinarskog društva, predvodio je Geza Stantić, tadašnji tajnik Vijeća za medije Hrvatskog helsinškog odbora. Inicijativa je konačno dobila podršku 2006. na 47. skupštini Hrvatskog novinarskog društva. Međutim, umjesto osnivanja, ideja o Vijeću za medije Hrvatske je nestala iz javnosti