Public relations ethics and ethical codes - Brautović, Helena (Array, 2009)
Imidž odnosa s javnostima kao profesije često je nepravedno negativan, a razlog tome je neprofesionalno i neetično postupanje nekih pojedinaca u okviru struke. Ide se toliko daleko da se etika u odnosima s javnošću smatra oksimoronom, dvama nespojivim i kontradiktornim pojmovima. Autorice će stoga u radu pokušati definirati najprije odnose s javnostima te najvažnije ciljeve, a potom i etiku općenito te važnost etike u poslovanju. Etično rezoniranje stručnjaka u odnosima s javnošću balansira između Biblijskog stava tipa”sve što želite da ljudi čine vama, činite i vi njima” (Matej 7:12) i profesionalne odanosti kompaniji za koju rade. Stoga je bilo potrebno donijeti pravila, kodove prema kojima će se ravnati stručnjaci odnosa s javnostima, i koji će im pomoći razriješiti eventualne etičke dileme