The value of cross-sector partnership : a case - Tafra-Vlahović, Majda (Array, 2009)
Cilj rada je bio istražiti kako tvrtka putem među-sektorskog partnerstva može doprinijeti osposobljavanju lokalnih zajednica za očuvanje vodnog fonda. Empirijsko je istraživanje pružilo dokaze o uspješnosti jednog partnerstva za održivi razvoj s dodanom vrijednošću. To nije bilo samo među-sektorsko već i među-nacionalno partnerstvo što je kao kvaliteta dodalo osobitu sinergijsku vrijednost projektu na globalnoj razini. Partnerstvo je imalo tri strateška uporišta: osvještavanje, osposobljavanje i obrazovanje, uz to premošćivanje međa nacionalnih i supranacionalnih sustava koje je osnažilo sinergijski učinak. Pristup interesnih skupina, suradnja, razmjena informacija, dvosmjerna simetrična komunikacija, izgradnja partnerskih mreža i financijska učinkovitost odnosno vrijednost za novac bile su dodane vrijednosti