Vjerodostojnost – temelj medijskog djelovanja - Gavranović, Ante (Array, 2009)
Vjerodostojnost u komunikaciji veoma je značajan element poslovne (i svake druge) politike i prerasta u meritoran faktor uspješnosti. Laži, zamagljivanje činjenica, manipulacije i prikazivanje samo 'lijepog lica' stručnjaci označavaju kao 'kilere' vjerodostojnosti. Uloga odnosa s javnošću u kreiranju medija stalno raste i postoji latentna opasnost da najveći dio sadržaja tiskovina, napose onih specijaliziranih, bude ispunjen PR materijalom. Odnos između medija i PR-a stalno poprima nove oblike i veoma je važno stalno kontrolirati te međuodnose, jer realno prijeti opasnost da se oni pretvore u svoju suprotnost. To više što zaista postoje nastojanja da PR zadobije previše važno mjesto u ukupnom medijskom prostoru